No more them next year ~~ ='(











ni lah muke2 yg mnjadikan hari2 ak kt sester sngt indah..thx bros..~~

jenguk2 laa kitowank batch XI kat sester k..

posted under | 2 Comments

juare futsal SUKSES 2010 : SIGMA~

assalamualaikum wbt..

hehex..arini ak nk share ngan kowank sal team futsal ak yg telah memenangi pingat emas dan perak untuk SUKSES 2010 taon ni..SUKSES atau lebih mesra dgn nme sukan sester merupakan acara tahunan laa dimane bnyk sukan yg dpertndingkan yg melibatkan 4 buah rumah sukan kt sester nuh..ad futsal,bola tampar,badminton,takraw n mcm2 gy laa...ak msok futsal je sbb tu je laa satu2nye sukan yg ak bleh men..yg len,huh,hampeh~

ni laa team futsal sigma 
From left : Maffuz,Rahimi,Fikri,Syafiq,Arif,Najmie(aku),Amir




Amacam..??hahax..kewl kan..

Oke2..nk cite pasal stiap player nih..kite start ngan maffuz ah ea,yg pkai jersi nombor 68 tuh..maffuz neh die men bek..die slalu melemahkan striker lawan mnggunakan konsep "Maffuznisme"nye..hahax..

Next,rahimi yg berjersi 15..die ni merupakan second keeper dan juga manager kitowank..disebabkan die kr sigma,so kitowank amik die laa jd manager..hahax..au mnde~~

Pastu,mirul fikri..die yg pkai jersi nombor 10..die men striker..mmg laju giler lari..slalu score..yg beznye men ngan die nih sbb die bleh men one-two ngan ak..so klaw gandingan ak ngan die neh,haha,pendek kate,gol lawa2 aje laa..hahax..*pasan..

Sterusnye,syafiq atau capek..die kire playmaker ah,sme cam ak..tngok nombor jersi pn dh taw kn..mmg nombor 9 ni besenye player2 hebat yg pkai..hahax..*bngge capek orh..mmg skill die,pergghh ah..control ball,xyah xckp ah..bola lekat kat kaki mcm messi..suke glecek owg,p lebih ske men passing..mmg brpotensi nk wakil malaysia..ngee~

Kat sbelah capek tu nmenye arif..jersi nombor 8 tu mmg fav die lah..arif ni men striker ngan capek..klaw die pegang bola,pendek kate dari bawah sampai atas ah die bawak..dh nk wat camne,owg skill bnyk..= =''..p die mmg buleh glecek ah..klaw die pegang bola,ak mmg x brape runsing laa...n goal2 die pn besenye spectacular punye..hahax..

yg nombor 7 tu x len n x bukan,CR malaysia..hahax..koya gler2 dowh..xde laa..tu ak laa..mmg ak minat cr7 dr dlu gy..tu yg ak pkai jersi nombor 7 uh..lgipun,syurga kan ad 7..hahax..*au mnde..ak kdg men bawah,kdg men ats..mmg suke pegang bola lme2..tu kdg2 rahimi marah ak orh..hahax..dh nk wat wane..base jenis brahi pegang bola..hahax...

lastly,player jersi nombor 2,amir nasrin..die lah nadi kepada pertahanan kitowank..mmg buleh kate die men mcm snggup mati ah..tekel sane,tekel sini..owg len x brape brani tekel..ye laa kan..men ats court..sakit maa..p die x..tekel gak..smpai luke kaki die..p still men..hebat orp..??klaw bukan sbb amir,mmg xleh menang dh awok sigma neh..

sebenarnye,team futsal sigma eh bagi 2..ade 14 owg sumenye..p yg ni adalah gabungan kedue2 team tu..sbb ak beli jersi 7 pasang je..xcukup duit maa mse tu.. = =''..




posted under | 1 Comments

dye dh mule daa~~~~

assalamualaikum wbt...

hahax..ni curi sket time stdy bio neh..letih maa..xtaw ah npew..klaw tngok tv tu bleh plak smpai 3,4 jam..p ngadap bio,15 minit dh asew cam nk naik giler..sheet~~

memandangkan ad sowg minah ni dh memang smangat nk stdy mnggu depan,ak pe gy..mula laa glabah xtntu fasal..bongek towl..bkan npew..minah ni owg pnggil dye TOPGIRL kat sester nuh..ce kowank bayangkn..die gtaw ak die xstdy pown addmaths sblom final year aritu..tngok2,die pnye markah lgi tnggi drpd ak..ceh,xstdy sngt laaa..dhla dye jwb soklan differentiation p soklan ak tukar ngan soklan quadratic yg mmg senang giler2..so mknenye,klaw laa dye jwb soklan sme ngan ak,mmg jaoh ah kowt dye tnggl ak..cess~~

tu laa fasal ak glabah bile dgr minah tu nk stdy..bkn xnk bg dye stdy..p bgoz gak dye nk stdy hard..smakin smngat ak dibuatnye..hahax...

so secare tuntasnye..ak kne giatkan usahe ak kan..baek lah..time to continue my stdy~

posted under | 0 Comments

berat brtambah sbb skali makan je~~

assalamualaikum wbt...

alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi sbb ak masih diberi nyawa ari ni..bile kowank tengok je tajuk tu,mknenye post ni msti ad brkait ngan makan n makanan...hahahax...

ari ni kan ari jumaat..seperti biasa ak n family ak ke kerteh untuk sarapan pagi..makan nasi lemak..bez doe nasi lemak die..dh lame ak x makan sjak balik cuti akhir tahun neh..

ni lah gambar nasi lemak tuh..menyelerakan towl..

disebabkan sudah lame x makan,so tanpa memikirkan kandungan lemak dan karbohidrat yang bertimbun dlm makanan ni,ak terus baham due pinggan..bhahax..giler nguh..setelah sekian lame ak menahan nafsu makan ak slame kat sester..kembung asew..p tu blom abes gy..kat kedai tu pn ad roti canai..roti canani die punyelah sedap,sampai ak makan due skaligus..adoyai~~..xgemok bkpe klu gtu..


ambik kau..2 pinggan nasi lemak + 2 roti canai = 3 kilo naik..pergggghhh..!!asew cam lempar jew mesin penimbang tu..skrg ni berat ak 60 kg..cess..dhla ak kurang men bola skrg..mmg cari nahas gamaknye ni..so konklusinye,ak kene exercise lbey..= =''

hahax..trok an..??so kowank jgnlaa ikut sngt nafsu kowank tu.ak ni xpe laa..skali ni jew..len kali ak xwat dh la..ngee~~

so,thats all utk post kali ni..thx 4 reading.. :-)

posted under | 0 Comments

sedarlah wahai kaum wanita...

Assalamualaikum wbt...

ntah npew mata ak xleh lelap lak lepas bngon td..nk kate minum nescafe,xde laa plak..gypown,ak bknnye dlm stdy mode..hahahax..pape je laa~~

dlm dunie yg serba moden sekarang ni,semuannye dh berubah..memang tidak dinafikan wajah dunie telah brtukar..kadang,manusia sudah lupa pada asal mereka..ak bukan pe..ak tngok ramai sangat cam lupe diri jerk sekarang ni..terutamenye kaum yang bernama wanita..

ak mmg xbleh klaw tengok wanita yg still mngaku Islam tak pakai tudung terutamenye..dhla letak profile pic lam fb gmbar x pakai tudung..ak pantang ngat laa klaw perempuan camtu,tambah2 gy klaw kwn2 ak sndiri..

dh xde maruah keislaman agaknye dalam diri orang camtu..diowank x ingat Allah ke..??ak pun naik heran..pdhal ak asew dlm sukatan matapelajaran pendidikan agama islam pn ade ajar psl menutup aurat neh..

untuk pengetahuan kowank terutamenye para wanita,lelaki ni nafsunye suka akan aurat wanita..ak ad terbaca satu artikel..die tulis lbey kurang camni laa:

"Nafsu lelaki memang tidak dapat dikawal terutamanya apabila berhadapan dengan aurat wanita. Mereka tetap akan mencari peluang untuk melihat aurat wanita. Nafsu mereka akan bergelora apabila melihat aurat wanita. Antara cara lelaki mencari aurat wanita :
  1. Mereka akan cuba untuk melihat rambut. Oleh sebab itu wanita perlu menutup rambut.
  2. Jika rambut wanita sudah tertutup, maka mereka akan cuba meneliti badan wanita pula, bermula dari dada hingga ke pinggang. Oleh sebab itu, wanita perlu melabuhkan tudung mereka biar sampai menutup dada. Wanita juga perlu menjauhkan diri daripada memakai pakaian yang ketat kerana ini akan menampakkan bentuk badan mereka. Carilah pakaian yang tidak menampakkan bentuk badan.
  3. Jika badan wanita sudah ditutup, maka pandangan lelaki akan beralih pula pada pinggul wanita. Oleh sebab itu,wanita harus mengelakkan diri daripada memakai seluar atau kain atau skirt yang ketat.
  4. Jika pinggul wanita sudah tertutup, maka pandangan lelaki akan tertumpu pula pada kaki mereka. Oleh sebab itu, wanita perlu menutup kaki mereka."
hah..camtu laa lbey kurang artiket tu..dari situ kite dapat lihat bahawa rambut wanita lah yg menjadi tarikan utama para pria..sebab tu Rasulullah s.a.w. menegaskan kaum wanita agar menutup rambut..kerana rambut wanita itulah yang akan menaikkan nafsu lelaki..p perempuan skrg ni,dh mcm nothin' happen klaw diowank xpkai tudung..xfhm laa ak..

skrg ni ak tngok makin ramai owg yg dakwa mereka Islam tp freehair..tobat sakit ati tngok..mmg golongan macam ni laa yg Allah s.w.t benci..no wonder bnyk pembuangan ank berlaku skrg neh..semuanye bermula daripada ni lah yang kemudian akn lead kepada zina..nauzubillah..pastu,nyawa bayi xbrdose lak jd mngse..xke bongok owg zaman skrg..

kdg klaw ak tego kwn2 pompuan ak yg freehair,sikit je yg amik cakna..yg len,huh,hampeh..siap dimarahnye plak ak neh..ad yg kate jgn campur urusan die laa,ni zaman moden laa,ni style skrg laa..owg2 camni ak mmg malas nk lyn..ak tego bkn pe..mmg dh jadi kewajipan kite umat Islam untuk menegur kan jika kite trlihat kemungkaran..

so ap yg ak nk gtaw kt sini,kpd yg perempuan,tolong laa tutup rmbut nuh..pkai tudung..insyaAllah,bile kowank start pkai tudung, secara automatik kowank akn cube untuk tutup aurat kowank yg len..ingt Allah gk sket..dhla dunie skrg akhir zaman dh..sedarlah ye~



"Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya." [Surah An-Nur:31]


"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani." [Surah Al-Ahzab:59] 




kowank teliti lah potongan ayat al-Quran kat ats neh..moge sme2 kite peroleh hidayah-Nya..amin~





posted under | 0 Comments

x gurau x mesra..=..='

assalamualaikum...hehex..first time blogging neh..bosan seyh..xtaw nk wat pe cuti2 neh..sje laa nk try wat blog..p ak asew ak cam dh lmbat je..owg len dh ad blog,ak bru nk wat..bhahahax..ngek nguh..


ak nk share laa satu citer neh..sal kwn yg rapat laa ngan ak..


nk dijadikan citer,tetibe je die marah kat ak..ak pown xphm kt ner ak wat salah..dhla mse tu ak bru bngon tdow..lam kul 10.30 gtu ah..tngok blackberry ak (cheh..nk kbow nye kite ad blackberry.. :p) ad mcj..ak bukak,tngok die anta camni, "Ak bnci mg mie..!!mg jahat ngan ak..!!mg jahat..!!"..smpai stu je..mte ak yg asalnye ngantuk td jd segar balik..mne tak nye..tetibe dpt mcj kate bnci ak..= =''


ak pe gy..glabah xtntu fasal laa..try call die..nk ckp ngan die,tngok2 suare kak voice mailbox jwb..perggghhh..!!free je kredit ak trbang..pastu,ak pown start call owg tu,call owg ni..tnye asal mak cik ni jdi cenggini..p xde sowg pn yg dpt bg jwpn kt ak..


pastu ak pown anta laa mcj kt die..ak malas laa nk pujuk lbey2 an..nnti mnyampah plak..ak juz anta satu mcj je,ckp ak mintak maaf..hahahax..ayt yg bese owg brsalah gune..ak xde laa gune ayt bunge2 neh..xpndai..bm pown xleh score a+ gy nk gune ayt bunge dh..aduyai~~


lpas je minah tu wat camtu kt ak,ati ak jd x tenang de..smngt ak nk stdy bio mlm ni ilang camtu aje..kwn pnye fasal,smpai x stdy ak..bgoz x ad kwn cam ak neh..??bhahahax...


pastu,ak on laa fb..dh xde kerja sngt kan..tngok minah tu on9..ati neh asew nk chat,p tkot die ckp ak muke x malu plak..wat dunno je laa ak neh..tngok2 die anta chat kt ak.."NAMIE..!!"..ak pown trkejut beruk laa..mne tak nye..tetibe je..p dlm mse yg sme,epi gak asew..hahax..pastu ak tnye laa die npew wat camtu..taw pe die ckp..??"hahax..mg kne skali gy mie.."cess..mak cik ni main2 je kononye..sheet towl laa...


then,everything back to normal..hahax,,happy ending~~


ni laa mak cik tuh..hehehex...
(jgn maraa yanie ea..)

posted under | 0 Comments

A little story 'bout me...

My photo
~simple but complicated ~loves football ~cr7 fanz ~loves add maths ~LONDON 2012..!!here i come..
Powered by Blogger.

.:STUDY is my PRIORITY:.

Delete this widget from your Dashboard and add your own words. This is just an example!

SPM '11 candidatez..!!

targetz :

BM :87%>
BI :85%>
MM :100%
MT :96%>
PAI :85%>
SEJ :80%>
KIM :90%>
FIZ :90%>
BIO :90%>

Followers


Recent Comments